Főoldal
Alfa Art Hotel
Konferenciaszálloda Budapest
Öbölház Rendezvényközpont
Hotel Marina Port. Konferenciaterem, rendezvényhotel, tréninghelyszín Balatonkenesén
SYMA Konferenciaközpont
Paulay Terem
Konferenciahelyszín és tréninghelyszín a Vörösmarty téren.
SYMBOL Rendezvényház
 

Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 4.
Tel.: +3633541965
Tel. #2: +3633541966
Mobil: +36207769867
Fax: +3633541928
E-mail: rendezveny@primaspince.hu
E-mail #2: info@primaspince.hu
Web: http://www. primaspince.hu
Kontakt: Joó MáriuszKépgaléria

A helyszín bemutatkozása:

A Prímás Pince étterem és borkulturális központ a Dunakanyar egyik legimpozánsabb vendéglátóhelye és rendezvény helyszíne.  Európa bajnok séfünk vezette konyha a nemzeti hagyományokat és ízeket harmonikusan ötvözi a modern gasztronómiai elemekkel – elérhető árakon.

 

A 11 m-es belmagasságú Barkóczy alagútban a rakott téglás boltívek alatt – amely a római bazilikák hangulatát idézi - kerültek elhelyezésre a Kárpát-medencei borvidéket bemutató nagyméretű tablók.  A bemutatott borok kóstolásával virtuális túrát tehetünk ezeken a tájakon. 24 palackos automata borkínáló Enomatic rendszerből kis mennyiségenként, akár 3 centiliterenként is kóstolhat a vendég.

 

Fine dining éttermünk jellemzője a gasztronómiai trendkövetés a nemzeti értékek megtartása mellett a kiemelkedő minőségű ételek, elérhető áron. A fenséges bőséggel, kreatívan feltálalt különlegességek egyike, hogy némely étket a budavári Mátyás-templom türkizkék, zöld, vörös és barna színben pompázó mázas Zsolnay tetőtetőcserepein kínálunk. A XII. században épült budai templom felújítása alakalmával a tetőről lekerült különleges cserepek különleges technikával letisztítva kerülnek az asztalra.

 

A Prímás Pince műemléki pincerendszert a főszékesegyház építésekor alakították ki azért, hogy az Esztergomi érsekség területéről érkező borokat tárolják itt., illetve a Várhegy mesterséges rámpájának kialakításakor a feltöltés mértékét csökkentsék. A Prímás Pince alagútja és termei nem kiásás útján, hanem feltöltéssel keletkeztek. A pincévé alakított Barkóczy-alagút mellett újabb tároló-helyiségeket építettek ki az élelmiszerek és a bor raktározására. A bor előállítása nem csupán a mise elengedhetetlen részeként volt fontos, hanem mert a kutak fertőzöttsége miatt víz helyett többnyire bort fogyasztottak, igaz, ezek alkoholfoka alacsonyabb volt a mai borokénál.

 

Az érseki pincéhez saját kádármester is tartozott, aki a tönkrement hordókat pótolta. A bor az érsekséghez tartozó alkalmazottak fizetésénél is fontos szerepet játszott, ugyanis a járandóságok egy részét borban adták. A Prímási Levéltár bortári számadásainak tanúsága szerint a Bazilika karigazgatójának például egy évre 11,48 hl bort utaltak ki.

 

A trianoni döntés után az érsekség nagy része, így a szőlőbirtokok is az újonnan alakult Csehszlovákia területéhez kerültek, a pincerendszer funkcióját vesztette. Az ötvenes évektől a szomszédos Ószeminárium épülete (mai Szent Adalbert Központ) szovjet katonai állomáshellyé vált, így az egész környéket lezárták, és megközelíthetetlen lett a pince is.

 

A labirintusrendszer 2010-es felújításakor egy olyan szolgáltatásokat nyújtó komplexum jött létre, amely a turisztika, a borkultúra és a gasztronómia terén egyedülálló élményeket kínál az Esztergomba látogatóknak, ezáltal elősegítve a város integrálását a régió egészének idegenforgalmi vérkeringésébe. Ennek jegyében nyílt meg a régió első Turisztikai Látogatóközpontja a Prímás Pincében.

 

A Prímás Pince egyik kiemelt célja a magyar borkultúra hagyományainak terjesztése, a Kárpát medencében termelt borok hírnevének öregbítése. A pincerendszer a felújítást és az átalakítást követően a borászati ismeretterjesztés és a kulturált borfogyasztás országos jelentőségű, természetes és egyedülálló színterévé vált.


Ajánlatkérés
Ajánlatkérés a "Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ" rendezvényhelyszín felé:

Név: *
Telefonszám: *
Elektronikus levelezési cím: *
Cég:
A rendezvény típusa: *
Tervezett időpont: * - -
Tervezett időtartam / nap: *
Várható vendégszám / fő: *
Egyéb elképzelések, kérések:

*A csillaggal jelölt sorok kitöltése kötelező.


Rendezvénytermek
A "Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ" rendezvényhelyszín rendezvénytermei:

A rendezvényterem neve
Prímás Pince...
2500
120
150
600

A rendezvényhelyszín teljes befogadóképessége 600 fő.
A termek részletes leírása alább, illetve a névre kattintva érhető el!

A helyszín rendezvények szervezésére alkalmas termei:

A terem neve: Prímás Pince
Alapterület: 2500 m2

2500 120 - - 100 150 600 600 80


Megközelítés
A "Prímás Pince Turisztikai és Borkulturális Központ" rendezvényhelyszín megközelítése:


A Prímás Pince Esztergom történelmi szívében, közvetlenül a Bazilika dombja alatt található. Bejárattal rendelkezik mind a város felől, mind pedig a Szent Adalbert Központ felől is, ahol ingyenes parkolási lehetőséget is biztosítunk vendégeik számára. A hajóval, vonattal, busszal Esztergomba érkezőknek ajánljuk a városnéző kisvonatot, amely közvetlenül a Prímás Pince bejáratánál teszi le az utazókat.


Maximális parkolási lehetőség 200 db személyautóra.

A helyszínnek van közvetlen kertkapcsolata.

A helyszín akadálymentesített.

A helyszínen kizárólag a helyi vendéglátás vehető igénybe.

Amennyiben Ön autóval érkezik, az alábbi GPS koordinátákat állítsa be célként:
GPS X: 47.800755
GPS Y: 18.739593

A helyszínre legjellemzőbb céges rendezvénytípusok:
csapatépítés, konferencia

A helyszínre legjellemzőbb privát rendezvénytípusok:
esküvő/lakodalom, privát party

További, A helyszínre legjellemzőbb rendezvénytípusok:
bál, baráti összejövetel, céges családi nap, csak éttermi szolgáltatások, csapatépítés, díjátadás, dolgozói party, előadás, esküvő/lakodalom, gyermekrendezvény, házassági évforduló, karácsonyi party, képzés, továbbképzés, indoor, keresztelő, kiállítás, kick off, konferencia, magánlátogatás, megnyitó, osztálytalálkozó, partnerfogadás, privát party, sajtótájékoztató, születésnap, tárgyalás, termék-, divatbemutató

A helyszín vendéglátástípusai:
bőségtál felkészítés, bekészítés, borkóstoló, csak italpult, díszétkezés, hideg-meleg büfé, kávészünet, koktél party, kongresszusi étkezés, pezsgős koccintás, szendvics party, összetett díszétkezés

A helyszín technikai szolgáltatásai:
Biztonsági őrzés, Borász, Csiptetős mikrofon, Dekoráció, DJ, DVD lejátszó, Elnöki asztal, Faxolási lehetőség, Fény- és látványtechnika, Flip-chart tollakkal, Háttérzene, Hostess, Italpult, hűtőkkel, LCD/video projektor, Légkondicionálás, Műsor, Magnófelvétel, Parkoló, Pulpitus, Ruhatár, Színpad, Teremhangosítás, TV, Vőfély, Videó lejátszó, Videokamera, Zsinór nélküli mikrofon, Öltöző


A helyszín jellege:
bensőséges hangulatú, funkcionális, modern elegáns

A helyszín típusa:
borrendezvény helyszíne, bulihelyszín, esküvői helyszín, étterem, kávézó, kiállító terem, múzeum, rendezvényterem

A helyszín típusa - étterem:
borétterem, borvendéglő, kávéház, kerthelyiség, klasszikus étterem

A helyszín típusa - szálloda:
hotel***